Bardzo trudno jest utrzymać świeżość żywności w naszym klimacie. Jedynie późna jesień i zima pozwala, choć nie bez niespodzianek, obejść się bez lodówki. Dotyczy to przechowywania i transportu żywności. Szczególnie w transporcie produkty spożywcze są narażone na utratę przydatności do spożycia.
Do transportowania żywności najlepiej nadaje się transport samochodowy. Specjalistyczne jednostki z naczepami, posiadającymi wbudowane agregaty chłodzące, mogą przewozić towary po całym świecie. Jednak każde urządzenie ma swoje słabe strony w konstrukcji i od czasu do czasu trzeba sprawdzić jego stan techniczny. Zająć tym się może kompleksowy serwis naczep chłodniczych. Jest to dowód na to, że rynek motoryzacyjny w segmencie wyposażenia dodatkowego dla ciężarówek jest solidnie zorganizowany. W każdym większym mieście działa serwis naczep chłodniczych. W razie kłopotów można liczyć na szybką reakcję serwisantów, nawet jeśli awarii ulegnie auto w drodze i poza miejscem siedziby firmy spedycyjnej. Coraz powszechniejsze są rozwiązania zmierzające do skrócenia czasu awarii. Jest to kluczowa kwestia od zaraz. I wraz z rozwojem technologii współpracujących, proces obsługi zlecenia staje się coraz krótszy. Przez to rodzime firmy są coraz bardziej konkurencyjne w stosunku do usługodawców z zagranicy. Naprawa chłodni traw zwykle kilka do kilkunastu godzin. I nawet nie trzeba wykonywać przeładunku. Pod warunkiem zachowania we wnętrzu optymalnej temperatury. Jeśli naprawa trwa dłużej, stosuje się awaryjne systemy zasilania, co ochrania przewożona żywność do czasu wznowienia pracy przez autonomiczny system pokładowy ciężarówki.

www.autokod.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here