Hiszpania pociąga wielu – nie ma się czemu dziwić. To kraj ogromny, bogaty w przeróżne smaki. Turyści wybierający się tam, powinni być przygotowani na wiele nowego. Przede wszystkim w Hiszpanii spróbować można rzeczy zupełnie innych niż w Polsce. Trzeba się przygotować na to, że raczej nie kupi się tam na co dzień zwykłego chleba. Podobnie jak we Francji, w Hiszpanii królują bagietki. Jeśli się kupi taką rano, trzeba ją zjeść jak najszybciej, ponieważ po kilku czy też kilkunastu godzinach staje się twarda i niezbyt świeża. Niemniej jednak, kiedy jest świeża, smakuje wyśmienicie. Popularne są hiszpańskie wina, ale nie tylko. Ludzie jadący do Hiszpanii uwielbiają tamtejsze tapas. Są to przystawki, najczęściej dodawane do piwa albo do wody mineralnej. Dostaje się je w różnej postaci i w różnych wariacjach. Czasem przystawką jest tylko chleb z oliwkami, ale w najbardziej tradycyjnych lokalach dostaje się owoce morza, tortille (bardzo charakterystyczne dla Hiszpanii danie, będące omletem z ziemniakami, często czymś nadziewanym jeszcze albo układanym na bułce), specjalne chipsy. Niesamowicie smaczna i popularna właśnie w Hiszpanii jest też kukurydza przygotowywana w formie słonej przekąski. Będąc tam, koniecznie powinno się jej skosztować.

www.maxituning.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here