Alkohol bez wątpienia kojarzy nam się z krągłościami i brzuszkiem, a w szczególności piwko. Oczywiście jest to prawda, gdyż jest on bardzo kaloryczną substancją. Znacznie bardziej niż węglowodany czy białka, a trochę mniej niż tłuszcze. Inaczej wygląda sprawa np. piwo a cholesterol, gdyż udowodniono naukowo, że umiarkowane spożycie tego napoju i innych alkoholowych poprawia funkcjonowanie i transport dobrego cholesterolu. On znowu działa antagonistycznie na zły. Co doprowadza do zmniejszenia poziomu LDL wywołującego np. miażdżycę.
Oczywiście inną metodą obniżenia złego cholesterolu jest zmniejszenie przyswajania oraz ilości złożonych i prostych kwasów tłuszczowych. W obecnych czasach pomagają w tym spawacze tłuszczu typu Garcinia SLM lub podobne. Są one stworzone na bazie środków naturalnych w tym wypadku ekstraktu z owoców Garcinii Cambogii. Owoc ten posiada zdolności podnoszenia temperatury ciała, a co za tym idzie rozpadu złożonych kwasów tłuszczowych na proste, które możemy wykorzystać w procesach energetycznych organizmu.
Katalizatorem, który zwiększa skuteczność Garcinii Cambogii może być kofeina lub mateina, które znajdują się w kawie i yerbie. Zasadniczym parametrem przy uzyskaniu kofeiny jest jakość kawy. Tylko uprawiana w sposób naturalny bez pestycydów przyspieszaczy wzrostu posiada substancje stymulujące w wystarczającej ilości. Oczywiście proces palenia też powinien być przeprowadzony w odpowiedniej temperaturze, ciśnieniu oraz czasie aby uzyskać duże ilości kofeiny.

www.beyouty.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here